Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У день пам’яті блаженної Ксенії митрополит Варфоломій звершив Богослужіння у храмі на честь Її імені


6 лютого, у день пам’яті блаженної Ксенії Петербузької у парафії Всіх Волинських Святих, що у мікрорайоні Північний, м. Рівне відсвяткували престольне свято нижнього храму.
5 лютого, напередодні свята, у храмі була звершена святкова всеношна. Богослужіння відправили прес-секретар єпархії ігумен Герман (Кулакевич), настоятель храму святого апостола Іоанна Богослова с. Бармаки, Рівненського району архімандрит Василій (Ващик) та настоятель храму протоієрей Михаїл Жаровський. На всеношній молилося численне духовенство Рівненскої єпархії, прихожани храму та богомольці, які приїхали вшанувати пам’ять святої.
На полієлеї було звершено акафіст до блаженної Ксенії, сповнений молитовного настрою.
В сам день свята у храмі було звершено дві Божественних літургії. Ранню літургію, у співслужінні прибулого духовенства, очолив архімандрит Василій (Ващик).
Пізню святкову Божественну літургію очолив правлячий архієрей митрополит Рівненський та ОстрозькийВарфоломій.
Йому співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, благочинний Млинівського округу протоієрей Василій Іванейко, прес-секретар ігумен Герман (Кулакевич) та священики гості свята.
За Божественною Літургією було звершено священницьку хіротонію над дияконом Вадимом Броговським.
На запричасному зі словом повчання звернувся секретар єпархії, який виголосив змістовну проповідь, розкрив життя та подвиги блаженної. Богослужіння завершилося святковим молебнем у храмі. По завершенню владика Варфоломій привітам настоятеля храму протоієрея Михаїла Жаровського, духовенство храму та прихожан з престольним святом, а настоятель, у свою чергу щиро подякував правлячому архієрею за батьківську любов та святительські молитви.