Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Минуло десять рокі від трагічної загибелі ігумена Іллі (Хамази)


У лютому 2018 минуло десять років з дня трагічної смерті ігумена Іллі (Ігоря Хамази у світському житті) –настоятеля Свято-Михайлівського храму села Білосток на Волині. Страшна нелюдська рука забрала життя наставника, сина, друга, порадника і побратима, який не дожив до свого 30-річчя лише кілька днів. Про події того жахливого ранку нагадує сайт храму святого Стефана, ігумена Володимир-Волинського, у котрому молиться православна громада селища Торчин.
З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, 25 лютого у храмі села Білосток настоятель відслужив панахиду за убієнним ігуменом. Разом з ним молились священики округи: протоієрей Микола Іллюк (село Шепель), протоієрей Володимир Гринюк (село Великий Омеляник), протоієрей Олександр Насарчук (село Воютин) та протоієрей Георгій Рудь (село Буяни). Мамі Леоніді Хамазі, сестрі, брату та усім рідним і близьким побажали терпіння і сили у молитві за дорогого серцю – ігумена Іллю.
Батюшка Ілля залишив нас у земному житті, але ми віримо, що молитовно він завжди з нами. Кожного Богослужіння ми згадуємо його ім’я і просимо прощення за те, що не вберегли… Молодий священик встиг зробити багато, і ще більше було заплановано. З його приходом до нас старенька церква і громада ожили, а потім почорніли у скорботі…

Пам’ять про ігумена Іллю жива! Вона лишилась у серцях і молитвах близьких людей, друзів, пастви… А ще у маленькій пташині, яка стукає у віконечко нашого храму під-час молитви. Ми віримо, що це батюшка посилає нам своє благословення. Так і вчора, під час панахиди у церковне віконечко постукала пташина.

«А на жертовник так світило сонечко, якого не буває і на Великдень», – поділився враженнями нинішній настоятель білостоцького храму ієрей Володимир Андрійчук. Саме він сьогодні продовжує справу ігумена Іллі: і знову діти, і знову молодь, і знову відродження святині.