Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Волинська єпархія УПЦ відзначила День православної молоді

16 лютого у приміщенні бібліотеки СНУ імені Лесі Українки тривала масштабна подія, організована силами духовенства та активу Волинської єпархії УПЦ: фестиваль єпархіальних молодіжок «Стрітенняfest». Уперше до Дня православної молоді тематичні заходи були підготовлені не у формі виступів у залі, а на об’єднаній спільній території, розділеній на тематичні майданчики. Тут спілкувались та обмінювались досвідом представники 15 молодіжних православних об’єднань – усього, разом з духовенством, гостями, найменшими учасниками дійства – понад 250 чоловік.
Зі слів голови єпархіального відділу у справах молоді ієромонаха Іллі (Вишневського), цього разу учасники представляли виключно Волинь, причому усі колективи, за винятком молодіжки з селища Голоби, належать до Волинської єпархії УПЦ. І хоча порівняно з попередніми роками географія дійства дещо звузилась, бо раніше до Луцька приїздили навіть з-за кордону, цього разу був випробуваний новий формат спілкування, який цілком виправдав експеримент.
На початку фестивалю у трьох секторах тривали тематичні лекції. Їх проводили запрошені гості: голова Волинського єпархіального братства тверезості імені святого праведного Іоанна Кронштадтського протоієрей Стефан Ярема, благочинний Голобської округи Володимир-Волинської єпархії УПЦ архімандрит Ніфонт (Омельчук), православна журналістка, поетеса, аналітик програми «Духовні бесіди» Лєна Шторм.

Надалі тривало спілкування, працював дискусійний клуб, презентувались проекти молодіжок. Для учасників з дітьми працювала дитяча зона відпочинку та ігри. Молодь мала можливість поспілкуватись та отримати важливі для себе відповіді від духовенства, провести тренінги для знайомства та розваг.