Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОНОТОП. Відбулось свято у Гамаліївському жіночому монастирі


З благословіння владикі Романа святкування пам’яті священномученика Харалампія та Божественна літургія були перенесені на 13 лютого. Богослужіння, яке очолив Олександр, архієпископ Городницький у співслужнінні архієпископа Романа, було звершене у Свято-Харалампіївському жіночому монастирі. Архіпастирям співслужили: секретар єпархії протоієрей Богдан Никитюк, намісник Спасо-Преображенського Новгород-Сіверського чоловічого монастиря архімандрит Никодим (Пустовгар), намісник Різдва-Богородичного Софронієво-Молченської обителі архімандрит Діодор (Дудка), благочинний Шосткинського округу протоієрей Петро Назарчук, благочинний Кролевецького округу протоієрей Михаїл Минда та духівництво єпархії.
Після Отче наш протоієрей Михаїл Минда виголосив проповідь.
По завершенні Богослужіння була піднесена молитва до священномученика Харалампія, де священство та віряни молилися про заступництво святого та відродження обителі.
Владика Роман привітав владику Олександра зі святом, побажавши покровительства святого на життєвому шляху. З привітанням владика Роман звернувся і до чисельної пастви, до людей, що прийшли сьогодні помолитися священномученику та розділити радість свята.