Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОВЕЛЬ. Одну з вулиць у рідному селі митрополита Ніфонта віруючі просять назвати на його честь


З відповідним клопотанням до органів галиновільської місцевої влади звернулися духовенство та віряни Володимир-Волинської та Ковельської єпархії. Під час зустрічі з сільським головою с. Галина Воля Василем Коржаном представник ініціативної групи благочинний кримненської округи прот. Сергій Никонюк передав лист-прохання, підписаний митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром.

У зверненні йдеться: « з постаттю одного архіпастиря, нашого сучасника, для безлічі волинян пов’язана ціла епоха – це, блаженної памяті, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт (Солодуха), уродженець села Галина Воля. …Майже 25 років владика керував Волинською єпархією Української Православної Церкви … і був він Великим Волинянином та духівником від Бога, який усе свої життя поклав на вівтар служіння Православній Церкві та українському народу.

За його особливий внесок у новітню історію Волинського краю та для увіковічнення блаженної пам’яті спочилого архіпастиря просимо назвати одну з вулиць села Галина Воля на честь митрополита Ніфонта (Солодухи)».

Те, що односельчани ревно бережуть пам’ять про свого славетного земляка, і воліють, аби вулицю, на якій розміщена хатина покійного митрополита, таки назвали на його честь – підтверджує і настоятель галиновільського храму прот. Богдан Єфімук. Він прибув на зустріч з сільським головою як виразник інтересів православних галиновільців.

В свою чергу, очільник громади зареєстрував звернення та запевнив: його розглянуть на найближчій сесії. Тоді і стане відомо про результати голосування.

Наталія Гурська