Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Новомученикам потрібно молитися про зміцнення у вірі — Предстоятель

У день пам’яті сповідників і новомучеників Церкви Руської Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав свою паству зміцнюватися у вірі та йти правильною спасителькою дорогою, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні Свята Церква, дорогі брати і сестри, згадує тих сповідників, мучеників, страждальців, які зазнали гонінь, смерті під час безбожної влади. Коли важка атеїстична машина знищувала всіх, хто вірив в Бога, хто визнавав Бога, хто поклонявся Йому», — зазначив Архіпастир.

Він сказав, що Церква знайшла в лиці цих святих молитовників, до яких сучасним православним потрібно звертатися за допомогою у зміцнені в стоянні за свою віру.

«Ми молимося за тих, хто постраждав у ці важкі, похмурі часи і радіємо з того, що в цей час Церква принесла так багато спасительних плодів — святих угодників, які сьогодні знаходяться на Небі і предстоять перед Престолом Божим. Вони моляться, щоб Господь зміцнював кожного з нас, щоб ми йшли правильним шляхом, щоб ми досягли вічного життя на Небі у Христі Іісусі Господі нашому», — підкреслив Предстоятель.