Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Благочинний Деснянського благочиння виступив з лекцією перед особовими складом поліції району


9 лютого з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Деснянського благочиння Східного київського вікаріатства протоієрей Димитрій Григорак провів лекцію «Цінність людського життя» з особовим складом Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві (вул. Драйзера, 9б).

Отець Димитрій зауважив на необхідності єднання людей, як єдиної родини, у Заповідях Божих через все людське життя, оскільки це є задумом Отця Небесного — щоб рід людський був єдиним в мирі, любові, та добрих справах і тоді кожна людина отримує вічне блаженство з Богом і радість ніколи не згасає.

Як приклад переживання подібного морального стану священик згадав одного з засновників сучасної теоретичної фізики Альберта Ейнштейна, який під час важкої смертельної хвороби писав: «Я настільки відчуваю зв’язок з іншими людьми, що мені все одно, де кінчається моє життя» звідси і сенс життя, і важливість головних заповідей Нового Заповіту: люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею своєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь. Друга однакова з нею: люби свого ближнього, як самого себе. На цих двох заповідях увесь закон і пророки (Мф. 22: 37-40).

На завершення отець Димитрій подякував начальнику Деснянського УП Олександру Косовському та особовому складу поліції за допомогу під час Різдвяних святкувань, а також побажав сил та натхнення в подальшій службі на користь народу. За традицією, отець благочинний окропив всіх присутніх святою водою та подарував ікони.