Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон та духовенство єпархії молитовно вшанували пам’ять архієпископа Симона (Івановського)


1 лютого, в 130-ту річницю від дня народження і в чергову річницю від дня смерті колишнього правлячого архієрея Вінницької єпархії архієпископа Симона (Івановського), митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав могилу Архіпастиря на Центральному кладовищі м. Вінниці. Владика Симеон звершив літію на місці погребіння владики Симона. В заупокійній молитві взяли участь співробітники єпархіального управління та парафіяни храмів м. Вінниці. Також митрополит Симеон звершив заупокійну молитву на могилі протоієрея Георгія Палія, який ніс послух секретаря Вінницького єпархіального управління при владиці Симоні, а також на могилі архімандрита Мелетія Тищенка.

Протягом дня заупокійні богослужіння на могилі архієпископа Симона звершували священики Вінницької єпархії. Під час богослужінь також підносилась молитва «за усіх постраждалих під час безбожного гоніння за віру Христову».
Довідка:

Архієпископ Симон (Івановський) народився 1 лютого 1888 року, помер 1 лютого 1966 року. Він був ревносним архіпастирем, піклувався про Церкву Христову, намагався протистояти процесу закриття храмів на Вінниччині, який особливо активізувався у другій половині 50-х — початку 60-х років ХХ століття.

Зокрема архієпископ Симон виступив проти закриття Спасо-Преображенського кафедрального собору. Був почислений на спокій і останні роки свого життя проживав у Вінниці, відвідуючи в основному храм Воскресіння Христового. Після смерті архієпископа Симона його могила залишається завжди доглянутою, а на церковні свята і в день народження архіпастиря сюди приносяться свіжі квіти і звершуються заупокійні богослужіння.
Прес-служба Вінницької єпархії