Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЗНЕСЕНСК. Правящий архиерей получил диплом магистра богословия


13 февраля в актовом зале Министерства образования Украины состоялось торжественное мероприятие, в ходе которого выпускники духовных заведений Украины получили свидетельство государственного образца о том, что они получили базовое или полное высшее образование.
Епископ Вознесенский и Первомайский Алексий также получил свидетельство о получении степени магистра богословия.

Также свидетельство о получении степени бакалавра богословия получил заведующий Канцелярий Вознесенской епархии протод. Илья Сазонов.

В завершении торжественного акта владыка Алексий обратился ко всем собравшимся со словами проповеди и поздравлений:

«Шановні брати і сестри, дозвольте висловити слова подяки Міністерству освіти, Міністру освіти, його заступникам, тим людям, які приложили свої зусилля для того, щоб наша духовна освіта була визнана на державному рівні. До теперішнього часу ми бачимо наслідки комуністичного режиму, коли Церква була відділена від Держави. Але ми повинні пам’ятати, що ми є нащадками великої Візантійської Імперії. Наш слов’янський народ, Київська Русь прийняли культуру, філософію і релігію Візантії. Ми маємо це зберегти. Вчора ми святкували День пам’яті святих вчителів Василя Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого. Вони були дуже освіченими людьми, вони положили на олтар людський своє життя. Сьогодні ми знаходимося в храмі науки. Це для нас є надзвичайною подією. В Візантійській Імперії існувала симфонія відносин духовенства і влади. Не дивлячись на всілякі перепони, які ставить нам життя, ми об’єднуємось. Але ми маємо зазначити, що наука не сама по собі, а разом з християнськими цінностями, разом з Завітами Божими, дасть плоди, які зможуть покращити життя нашого багатостраждального народу і нашої країни. Українцям завжди було непросто жити на цій прекрасній землі, і ми чекаємо духоносну людину, подібно як Господь послав на землю Мойсея, щоб вона відстоювала християнські цінності. Зокрема, Православна Церква завжди молиться за об’єднання церков, за мир в усьому світі. Коли люди живуть в мирі, вони мають час для спілкування с Богом. Будемо вдячні Богу за те, що сьогодні відбувається. Будемо молити Бога, щоб він простив наші гріхи, об’єднав нашу Державу».

МОН відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. за № 652 «Про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами» продовжує процедуру державного визнання зазначених документів.

Визнанню підлягають документи про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, які видані до 6 вересня 2014 року вищими духовними навчальними закладами, статути (положення) яких зареєстровані в установленому законодавством порядку.