Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. З Богоявленським благовістям до ув’язнених завітали священнослужителі

22 січня за благословенням архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора до Установи виконання покарань відділу Державної пенітенціарної служби України в Закарпатській області (№9), що в місті Ужгород, до ув’язнених з Богоявленським благовістям вже традиційно завітали священнослужителі єпархії.

Організатором заходу виступив настоятель храму на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, що на території УВП № 9, благочинний міста Ужгорода, голова єпархіального відділу Пенітенціарного служіння – протоієрей Володимир Гуй. В допомозі отцю Володимиру були: голова Соціального відділу єпархії − протоієрей Феодор Горшков та священнослужитель кафедрального Свято-Хрестовоздвиженського собору м. Ужгорода – протоієрей Максим Журавель.

Священнослужителі відвідуючи камери, де перебувають ув’язнені, а також робочі приміщення працівників, окропили всіх святою водою та надали всім Йорданове благословення. Також благочинний отець Володимир Гуй передав начальнику УВП №9 ДПС України у Закарпатській області Василю Васильовичу Анталовському та затриманим архіпастирське вітання від владики Феодора.

У свою чергу, Василь Анталовський подякував владиці та священикам за духовно-місіонерський візит й підтримку затриманих і висловив сподівання на подальшу співпрацю.