Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Відбулось святкове богослужіння на честь Козельщанської ікони Богоматері


Більше десяти років тому братія Києво-Печерської Лаври подарувала ікону Пресвятої Богородиці «Козельщанська» сестрам Свято-Миколаївської Городоцької обителі. Місцеве шанування святині утвердилося в обителі 11 січня.
З цієї нагоди 11 січня в обителі було звершено святкове Богослужіння. Божественну Літургію відправили Павел, митрополит Вишгородський та Чорнобильський, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та митрополит Рівненський та Острозький Варфоломій.

За Богослужінням владикам співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, намісник Свято-Троїцького Межирицького монастиря архімандрит Феодор (Мельничук), благочинний церков м. Рівне та Рівненського району протоієрей Валерій Капітанюк та гості обителі в священному сані.
На закінчення святкування митрополит Варфоломій щиро дякував високому гостю митрополиту Павлу за присутність на святі та святі молитви. Владика Павел привітав правлячого архієрея, настоятельку ігуменю Михаїлу (Заяць) та сестер обителі з Різдвяними святами, а сестри порадували усіх святковими колядками.