Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. В єпархії почала працювати громадська організація «Серце матері»


При єпархіальному просвітницькому центрі благовірних князів Бориса и Гліба була зареєстрована Громадська організація матерів дітей інвалідів та інвалідів Олександрії „Серце матері”.
Головною метою діяльності організації є сприяння створенню дітям-інвалідам рівних з іншими громадянами можливостей для участі у всіх сферах суспільного життя, сприяння створенню умов для безперешкодного доступу дітей-інвалідів до соціальної інфраструктури, сприяння дітям-інвалідам у розвитку творчих здібностей, заняття фізичною культурою та спортом.

Основним завданнями організації є співробітництво з підприємствами, організаціями, клубами для розвитку та покращення реабілітації дітей-інвалідів та їх батьків, сприяння проведенню та надання допомоги в оздоровленню та відпочинку дітей-інвалідів, особливо дітей з важкими розладами фізичного здоров’я.

В організаціїї вже зареєстровано 26 сімей. На даний час організація тісно співпрацює з Єпархіальним центром св. благовірних князів Бориса и Гліба, меценатами з Ісландії. За підтримки Епархіального центру організована Недільна школа для діток. Проходять уроки Закона Божого (вчителі: Овдієнко Ала Іванівна, Сичова Оксана Юріївна), урок співів (Кучеров Дмитро Миколайович), уроки прикладного мистецтва (Таїсія Вячеславівна). Також дітки з батьками раз у місяць причащаються Тіла й Крові Господа нашого Ісуса Христа, відвідують святі місця Олександрійщини.

Керівництво організації разом з Олександрійським єпархіальним управлінням організували виїздні екскурсії (зоопарк с.Озера, с.Талова Балка, храм апостолів Петра і Павла на Димитрово, монастир на мікрорайоні Перемога) та відпочинок на воді у Зеленій Садибі Ділієва, свято осені у Приютівці.

Також активно ведеться індивідуальна допомога, на даний час вдалося допомогти 8 сім’ям –це кошти на лікування, на реабілітацію, на оплату занять в плавательному басейні, кошти на спеціальне харчування, апарат небулайзер, стул- туалет для тяжко хворої дівчинки .

За підтримки меценатів з Німеччини для користування членів організації було придбано небулайзер та апарат кварцевого опромінення „Сонечко”.

Пройшла акція „Портфель до школи”, її мета забезпечити дітей з фінансовонезахищених сімей міста, шкільним приладдям, шкільною та спортивною формою, рюкзаками.

Олександрійське єпархіальне управління прийняло активну участь в акції та допомогло придбати 2 спортивні костюми, 1 шкільну форму, 8 рюкзаків та 7 наборів канцтоварів, загалом вдалося допомогти зібратися до школи -13 дітям.

За підтримки небайдужих жителів міста допомогли щє 17 дітям, це шкільний одяг, взуття, спортивні костюми, рюкзаки , та набори канцелярського приладдя.

В Єпархіальному центрі проходять дуже весело свята, майстер класи з різних технік.