Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. В єпархії вшанували пам’ять праведного Іоанна Кронштадського

2 січня ь єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав величний храм на околиці Луцька – нещодавно збудовану Свято-Хрестовоздвиженську церкву мікрорайону Теремно. Цього дня спільна молитва була присвячена святому праведному Іоанну Кронштадтському, чия пам’ять вшановується Православною Церквою 3 січня. На Божественній літургії архієрейським чином були присутні священнослужителі луцьких храмів, а також духовенство з інших єпархій Української Православної Церкви – усього понад двадцять священиків.

Владика служив у нижньому храмі, престол котрого освячений на честь святого праведного Іоанна Кронштадтського. Його привітала численна громада, гості та священики на чолі з настоятелем храму, секретарем Волинської єпархії УПЦ протоієреєм Миколаєм Бондаруком, котрий також відзначає у ці дні важливу особисту дату – звершення священицької хіротонії.

В часі Літургії єпископ Волинський і Луцький рукоположив у сан диякона студента другого курсу Волинської духовної семінарії Павла Боровика, котрий відтепер трудитиметься разом з духовенством єпархії.

На завершення відправи настоятель Хрестовоздвиженського храму подякував владиці за радість спільної молитви, попросивши благословення на майбутні труди у новому 2018-му році.

За свої пастирські роки отець Миколай Бондарук побудував уже два храми. Один з них прикрашає село Дорогиничі Локачинського благочиння, де протоієрей Миколай віддав Церкві і громаді ціле десятиріччя свого життя. Хрестовоздвиженський собор у Теремно – другий його храм, при якому діє перший у Волинській єпархії соціальний центр, співають кілька хорів, працюють волонтери та молодіжні об’єднання.