Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбувся 24-й Благодійний воздаяний концерт організований Волинською єпархією

23 січня в приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка відбувся 24-й Благодійний різдвяний концерт, організований Волинською єпархією УПЦ. Мета дійства – збір коштів на допомогу дітям-сиротам, на потреби різноманітних реабілітаційних центрів та громадських організацій, котрі ведуть соціальну роботу в різних напрямках. Захід є щорічним, відтак протягом попередніх 23-х років приніс чимало користі і допомоги багатьом потребуючим.

Розпочався Благодійний концерт з вітального слова керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. Владика привітав усіх присутніх з різдвяно-новорічними святами та наголосив на унікальності концерту, який вже більше двох десятиліть об’єднує люблячі християнські серця у справі милосердя. Закликавши на усіх Боже благословення, архієрей побажав усім здоров’я та процвітання у Новому році.

Після виступу владики розпочалась концертна програма, яку відкрив хор студентів Волинської духовної семінарії на чолі з протоієреєм Петром Муляром.

Далі за програмою виступили хор “Покров” під керівництвом Ірини Гайдучик; архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального храму на чолі з Надією Романій; сім’я священика Богдана Андрійчука (місто Камінь-Каширський); дует Олени та Марії Аніпко (місто Почаїв); ансамбль української народної пісні “Берегиня” на чолі з Іриною Лаговською; молодіжний хор “Умілєніє” Свято-Пантелеімонівського храму міста Луцька (керівник Юлія Масленнікова); хор священнослужителів Волинської єпархії під керівництвом протоієрея Сергія Дембовського.

З театралізованою виставою “Різдвяна дівчинка” виступили вихованці недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі.

У концерті також взяв участь народний аматорський фольклорний колектив “Криниця” (село Видерта Камінь-Каширського району); хор “Волинські дзвони” собору Всіх святих землі Волинської (керівниця Марія Федосюк-Вислоцька); ансамбль народної музики “Волиняни” на чолі з Тетяною Жилюк. Виконала вірш “Слава тобі Боже” Анастасія Гелета, об’єднаний хор наприкінці програми заспівав “Молитву за Україну”.

Заключне слово до глядачів, благодійників та учасників концерту мовив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Він подякував усім, хто доклав зусиль до організації концерту, керівництву театру, котре надало приміщення для богоугодної справи, та всім, хто допоміг зібрати гроші для нужденних.

Всього вдалося зібрати 117 тисяч гривень, котрі будуть розподілені найближчим часом.

Усі бажаючі долучитись до благодійної справи можуть переказати кошти на рахунок:

Управління Волинської єпархії Української Православної Церкви

ЄДРПОУ 21732641 ПАТ “АЛЬФА-БАНК”

р/р 26006021171901

МФО 300346