Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Макарівський Іларій провів зустріч з міським головою Фастова

23 січня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, зустрівся з міським головою Фастова Михайлом Нетяжуком.
Владику супроводжували благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці міста Фастів протоієрей Анатолій Кіріакідіс.

Зустріч відбулася в робочому кабінеті очільника фастівської громади в приміщенні міської ради.

Слід відзначити, що з січня 2018 року Фастівське благочиння, яке територіально охоплює місто Фастів та район, включене до складу Макарівського вікаріатства.

Владика Іларій привітав фастівського міського голову з різдвяними святами та подарував ікону Різдва Христового.

У ході розмови пан Нетяжук зазначив, що міська рада депутатів щиро вітає продовження співпраці зі священнослужителями Української Православної Церкви.

Архімандрит Філарет (Єгоров), який відповідає за соціальні проекти в Макарівському вікаріатстві, розповів про існуючі напрацювання та проекти. Зокрема, було зазначено, що працюють щорічні літні табори-поселення для дітей убитих і поранених українських військовослужбовців, дітей з сімей вимушених переселенців зі Сходу України та для дітей і підлітків з проблемних сімей.

Архієпископ Іларій підкреслив, що Макарівське вікаріатство готове допомагати дітям з подібних сімей, які мешкають у Фастові, та залучити їх до своїх регулярних соціально-благодійних проектів.

Про готовність до участі в подібній співпраці говорили й архімандрит Онисим і протоієрей Анатолій.

Міський голова Фастова зазначив, що спільні труди є суттєвим внеском у розбудову соборної та єдиної Української держави.

Було обговорено питання щодо духовного вшанування свят у давньому козацькому місті Фастів. Пан Нетяжук особливо підкреслив важливість ролі у соціальному житті громади Свято-Покровського храму, який був збудований полковником фастівської козацької сотні Семеном Палієм у XVIII сторіччі.

Також мова йшла про висвітлення акцій Української Православної Церкви та працівників соціальних органів Фастова в медіа-просторі. Сторони відзначили, що важливим елементом роботи є максимальна взаємодія, спрямована на міжконфесійний мир у фастівському регіоні та неприпустимість ворожнечі на релігійному ґрунті.

Наприкінці зустрічі очільник територіальної громади подякував священнослужителям за духовну та соціально-благодійну роботу, яку вони проводять, і висловив надію на подальшу плідну співпрацю.