Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У цьому році єпархія приділить увагу роботі з молоддю


3 січня у єпархіальному управлінні відбулася робоча нарада Керуючого єпархією митрополита Вінницького і Барського Симеона з керівниками єпархіальних відділів. На нараді були присутні голова єпархіального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства протоієрей Георгій Холодюк, голова відділу історії ієрей Назарій Давидовський, голова відділу по роботі з молоддю архімандрит Флавіан (Рішко), а також секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко.

Головним питанням, яке обговорювалося на нараді, було проведення у 2018 році у Вінницькій єпархії заходів для православної молоді або з залученням молодих парафіян. Обговорювалося, зокрема, проведення загальноєпархіального з’їзду молоді, православних молодіжних таборів, організація молодіжних паломницьких поїздок, участь молоді у відродженні забутих святинь на території області та інші заходи. Митрополит Симеон доручив керівникам відділів розробити детальний план проведення молодіжних заходів на 2018 рік та підготувавти методичні поради для настоятелів щодо організації роботи з молоддю на парафіях.

Протоієрей Георгій Холодюк також отримав благословення від Архієрея детально вивчити стан справ у роботі недільних шкіл у єпархії. Особливу увагу керівник відділу має звернути на наявність на парафіях приміщень для проведення недільної школи та забезпечення недільних шкіл навчальними посібниками. Митрополит Симеон благословив, враховуючи наявний досвід, розробити методичні рекомендації для настоятелів щодо організації недільних шкіл і проведення занять у них.