Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Різдвяні подарунки у зону АТО передала єпархія УПЦ


Напередодні Різдва Христового із чергової поїздки у зону проведення АТО повернувся волонтер-капелан Вінницької єпархії УПЦ протоієрей Анатолій Кузнєцов. Разом із представниками Спілки десантників Вінниччини о. Анатолій доставив гуманітарний вантаж і різдвяні подарунки у соціальні заклади на території Донецької області.

Зокрема у дитячий будинок м. Торецьк були передані три нагрівальні бойлери, а також взуття, дитячий одяг, іграшки та солодкі подарунки. Продукти харчування, каву, солодощі вінничани передали у Будинок Милосердя, що у с. Новомихайлівка, де перебувають понад тридцять інвалідів і престарілих. У цьому ж населеному пункті допомога і різдвяні солодощі були передані у місцевий дитячий соціальний заклад.

Волонтери не залишили поза увагою під час цієї поїздки і військові частини. Зокрема передали святкові подарунки для підрозділів військово-цивільного співробітництва СІМІС, з якими постійно співпрацюють впродовж останніх двох років, а також у підрозділ, який займається евакуацією загиблих у зоні АТО воїнів. Отець Анатолій з подарунками і з пастирським словом та молитвами відвідав військові підрозділи у Пісках та Авдіївці. Для земляків з Вінниччини, котрі служать у Авдіївці, священик передав адресні передачі від рідних.

Крім цього під перебування у Пісках о. Анатолій звершив молитву за загиблими воїнами біля двох пам’ятних хрестів, які були встановлені за участю вінницьких волонтерів у самих Пісках та на трасі поблизу Донецька, де загинули воїни-танкісти.

Повернувшись додому, протоієрей Анатолій Кузнєцов передав подяки від воїнів, дітей-сиріт та стареньких інвалідів усім, хто цього разу допомагав збирати гуманітарний вантаж: митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, духовенству та парафіянам Вінницької єпархії, волонтерам з різних волонтерських організацій м. Вінниці, представникам Вінницької міської ради, котрі не вперше надавали допомогу в організації поїздки, партнерам зі Спілки десантників Вінниччини, а також багатьом небайдужим людям, котрі передали через священика кошти, продукти і речі для тих, хто потребує уваги і допомоги у зоні АТО у ці святкові дні.

Прес-служба Вінницької єпархії