Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Керівник Історичного відділуь єпархії взяв участь у презентації фільму «Вінниччина таємнича»


Презентація документального фільму «Вінниччина таємнича», знятого інтернет-порталом «Власно інфо» (автор та режисер Любов Завальнюк, оператор Володимир Романенко), відбулася 22 січня, у День соборності України, в приміщенні молодіжного центру «Квадрат». Кінострічка розповідає історію буремних 1930-х років на Вінниччині.
Основний акцент у фільмі зроблений на подіях Голодомору та масових репресій. Керівник історичного відділу Вінницької єпархії ієрей Назарій Давидовський брав активну участь у зйомках і став одним із головних спікерів стрічки.
Перед початком прем’єрного показу фільму усі присутні мали змогу оглянути тематичну виставку, присвячену основним віхам вищезгаданих подій, а також побачити своєрідний перфоманс. На кожній із локацій їх зустрічав немовби живий свідок тих подій, який загинув у далекі роки, і переповідав присутнім свою історію. В даному контексті отець Назарій розповів історії священномученика Інокентія (Тихонова), архієпископа Вінницького, який був страчений у Вінниці 29 листопада 1937 року. Після чого відбувся показ фільму та його жваве обговорення глядачами.