Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Здолбунові відбулася дружня зустріч з особливими дітьми


Двадцять п’ять дітей з особливими потребами, зібрались у Свято-Тетянівському храмі міста Здолбунів. Тут стартував соціальний проект “Відкриті сердця”, мета якого, об’єднати для спілкування дітей з особливими потребами та допомогти повірити їм у себе.
Проектом передбачалось спілкування особливих дітей зі своїми однолітками, старшими колегами, котрим теж довелося пережити непросте дитинство , але попри труднощі із здоров’ям, фізичні вади , все ж досягти успіхів. Власне, захід носив не тільки пізнавальний характер, але й містив деякі розважальні моменти . Так, клоуни та фокусники подарували дітям неабиякий позитив, посмішки на обличчях та радість в очах. Під час дружнього спілкування священики теж мали нагоду допомогти особливим дітям та їх батькам , порадою, духовною настановою або просто вислухавши про наболіле.
Хтось скаже, що нам у повсякденні недостатньо часу, можливостей, коштів, щоб робити хороші справи . А можливо нам недостатньо простої християнської любові? Тієї любові через яку Христос відкриває наші серця для хороших справ. Особливі діти, які потребують спілкування і підтримки , готові нам в цьому допомогти, вони чекають на нас. З благословіння митрополита Варфоломія проект “Відкриті сердця” у новому році має пройти в усіх благочиннях Рівненської єпархії. Долучайтеся!!!

керівник соціально-гуманітарного відділу при Рівненській єпархії
протоієрей Всиль Начев