Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. На Млинівщині зустріли чудотворну ікону Богородиці “Святогірську”


25 грудня, у день молитовного вшанування святителя Спіридона Триміфунтськогоу Млинівському благочинні відбулася історична подія. Саме цього дня, по благословенню Високопреосвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського та Острозького, на Млинівщину прибула чудотворна ікона Божої Матері “Святогірська”. Зустрічали святий образ Богородиці у Свято-Вознесенському монастирі. Навколо шанованої святині об’єдналися: все духовенство благочиння, ігуменя Михаїла з сестрами, прихожани та гості обителі.

Одразу після прибуття чудотворного образу священиками було звершено молебень з акафістом до Пресвятої Богородиці.

Цього дня також було звершено Таїнство сповіді благочиння, тож присутні священики на чолі з благочинним прот. Василієм Іванейко відслужили соборну Божественну Літургію. Чудовим співом службу прикрасили сестри обителі під керівництвом інокині Леоніди, та новоутворений хор духовенства благочиння на чолі з прот. Олександром Посільським.

Під час Літургії було піднесено особливі молитви до Богородиці за мир та злагоду в Українській державі, та утвердження Святої Православної Церкви.

У вітальному слові благочинний подякував всім, хто долучився до привезеня чудотвоного образу Богородиці на Млинівщину, та всім хто радо її зустрічав. Священик побажав, щоб Божа Матір вислухала молитви віруючих людей, та щоб головні прохання стосувалися душевного відродження та спасіння наших душ. Щоб у серці кожної людини запанувала щира дієва віра і готовність смиренно приймати Божий Промисел у своєму житті. Слова вдячності пролунали і для священноначалія, і для настоятельниці обителі з сестрами, і для прибулого духовенства благочиння, і для всіх, хто знайшов можливість духовного єдання під час Божественної Літургії.

Одразу по завершенні богослужіння відбулася святкова трапеза для духовенства та гостей торжества.

На закінчення було проведено збори благочиння, на яких священики розглянули актуальні питання церковного життя, та поділилися богослужбовими та місіонерськими задумами на наступний рік.

Згідно з розкладом перебування “Святогірської” ікони Богородиці у Млинівському окрузі о 14:00 годині святиню зустрічали прихожани храму прп. Серафима Саровського. Одразу після принесення чудотворного образу було звершено водосвятний мобелень з акафістом Богородиці. Богослужіння очолив настоятель храму прот. Олександр Посільський у співслужінні прибулого духовенства. Після закінченя молебню всі присутні мали можливість прикластися до ікони, та були помазані святим єлеєм.

Наступним місцем зустрічі чудотворного образу став Свято-Іоанно-Богословський храм УПЦ смт. Демидівка. Для молитовного вшанування святині до храму зібралася велика кількість прихожан та гостей. Одразу по прибутті було звершено хресний хід навколо храму, під час якого ікону проносили над головами людей, котрі навколішки зустрічали Богородицю. Після внесення святині до Божого дому було звершено водосвятний молебень з акафістом на розспів. Під час богослужіння собор священиків щиро просив Богородицю про її заступництво та збереження святого храму від усіляких напастей, про мир у нашій державі та виконання прохань кожної присутньої віруючої людини.

Після закінчення богослужіння ікона разом із супроводжуючим духовенством відбули до Млинівського Свято-Вознесенського монастиря.

26 грудня після прочитання Полуношниці священики, ігуменя Михаїла та сестри обителі звершили молебень до Пресвятої Богородиці, після чого чудотвора ікона “Святогірська” відбула до Дубенського благочиння.