Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Представник Волинської єпархії взяв участь у презентації виставки сакрального живопису Володимира Жупанюка


14 грудня у Музеї волинської ікони відкрилась виставка «Сакральний живопис Володимира Жупанюка». Цього дня також представили картину автора «Холмська Богородиця у подіях і фактах». На презентації до слова запросили, зокрема, викладача Волинської духовної семінарії протоієрея Олександра Федчука, котрий також переказав присутнім благословення від владики Нафанаїла.

Відвідувачі виставки зможуть побачити сакральні картини, створені майстром за останні десять років. Одна з найновіших робіт, присвячена Холмському образу Божої Матері, була представлена вперше.

Володимир Жупанюк – відомий український художник, народився 8 березня 1947 року в селі Вовковиї Млинівського району Рівненської обл. У 1971 році закінчив Київський державний економічний університет. Кілька років працював за фахом, а з 1976 – у Луцькому художньо-оформлюваному комбінаті.

За кілька років самотужки опанував основи образотворчої грамоти, вивчив історію мистецтва, зробив перші самостійні кроки в царині живопису. У 1986 році Володимир Жупанюк організував свою першу персональну виставку. З того часу брав участь у багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких заходах. Його персональні виставки відбулися у селі Колодяжне (1985 рік), у Луцьку (1991, 1998, 2005–2006, 2017 рік), у місті Ковелі (1993 рік). У 2013 році став лауреатом обласної мистецької премії імені Йова Кондзелевича.