Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. За 40-літнє служіння клірик єпархій отримав нагороду від Предстоятеля УПЦ


26 грудня, у храмі святителя Миколая міста Кривого Рогу відбулися загальні збори духовенства єпархії.
Єпархіальні збори розпочалися молитвою «Царю Небесний», після чого митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем передав настоятелю храму святителя Миколая Митрополита Алма-Атинського протоієрею Сергію Кожурі ікону з частиною мощей святителя та сповідника Миколая. Храм присвячений імені Алма-Атинського святителя знаходиться в селі Комісаровка Пятихатського району. Вручений протоієрею Сергію Кожурі святий образ було передано в дар Криворізькій Єпархії Головою Митрополичого округу РПЦ в Республіці Казахстан Митрополитом Астанайським і Казахстанським Олександром, з нагоди святкування 145-річчя заснування Туркистанської єпархії.
Митрополит Єфрем ознайомив присутніх з ходом проведення Архієрейського Собору, що відбувся з 29 листопада по 4 грудня 2017 року в Москві. Було розглянуто основні положення прийняті на Архієрейському Соборі.
На підсумкові річні збори голови 14-ти єпархіальних відділів підготували рапорти про виконану за поточний рік роботу в різних сферах пастирського служіння.
Наприкінці зборів традиційно були обговорені питання внутрішнього життя єпархії.
У зв’язку з 40-річним ювілеєм пастирського служіння, по благословінню Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Митрополитом Криворізьким і Нікопольським Єфремом був нагороджений настоятель Свято-Миколаївського храму м. Кривого Рогу протоієрей Іоанн Гангур орденом Української Православної Церкви рівноапостольного князя Володимира (ІІ ст.).