Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархію відвідав архієпископ Люблінський і Холмський Авель


4 грудня, в день свята Введення у храм Пресвятої Богородиці, Вінницьку єпархію відвідав архієпископ Люблінський і Холмський Авель (Польська Православна Церква) у супроводі клірика своєї єпархії протодиякона Вадима Штембурського. Гості з Польщі молилися під час Божественної літургії, яку звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці.

По закінченню літургії владика Авель найперше привітав митрополита Симеона, духовенство та усіх парафіян зі святом Введення у храм Пресвятої Богородиці. Владика зауважив, що через певні обставини він не зміг бути присутнім на святкуванні 55-річчя митрополита Симеона, яке відзначалося місяць тому, і зараз у цей святковий день хоче привітати свого собрата і давнього друга з його особистою святковою датою.

У вітальному слові архієпископ Авель відзначив, що митрополит Симеон, котрий впродовж одинадцяти років був керуючим сусідньою з Люблінською Володимир-Волинською єпархією, зумів відродити цю древню кафедру фактично з небуття. І тепер, як сказав владика Авель, митрополит Симеон докладає великі фізичні і духовні сили для розбудови єпархії, чим заслужив авторитет як серед світських людей, так і в Церкві.

Архієпископ Авель побажав митрополиту Симеону і надалі мати такий оптимізм і енергію, які йому завжди булі притаманні, щоби під його керівництвом Вінницька єпархія процвітала і приносила рясні духовні плоди. Привітавши митрополита Симеон, польський архієрей вручив йому в подарунок образ Пресвятої Трійці.

Прес-служба Вінницької єпархії