Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Cимеон відвідав святковий захід організований Генеральним Консульством Польщі


На запрошення в.о. Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Войчеха Мрозовського митрополит Вінницький і Брський Симеон відвідав різдвяний концерт «Польський Святвечір», який відбувся у залі обласної філармонії. Перед початком концерту представників польської діаспори, які проживають на території Вінницького консульського округу, привітали почесні гості з Польщі, а також керівники місцевої влади, зокрема голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій та заступник вінницького міського голови Владислав Скальський. До учасників свята звернувся єпископ-ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Римсько-Католицької церкви Леон Дубравський.

Митрополит Симеон також привітав усіх присутніх з прийдешнім святом Різдва Христового. Владика зауважив, що стосунки між Вінницькою єпархію і Генеральним Консульством у Вінниці мають давню історію і завжди були добрими і щирими. Говорячи про свято Різдва Христового, Архієрей підкреслив, що це свято має бути не лише сімейним святом, під час якого вдома збираються рідні і друзі, а насамперед – святом молитви і свідченням віри. Крім цього, на думку владики Симеона, різдвяний святковий період і період підготовки до свята має стати часом, коли кожен може поділитися тим що має з матеріальних благ, а також добрим словом і духовною підтримкою з тими, хто є поруч і хто такої підтримки і радості не має.

Владика Симеон побажав усім вінничанам, усім українцям і полякам у прийдешньому році Божого благословення і допомоги у добрих справах.

Після привітань на сцені відбувся концерт хору студентів Університету Яна Кохановського з м. Кельце, яке вже майже шістдесят років є містом побратимом і партнером Вінниці. Гості з Польщі виконали колядки польською мовою, а також дві колядки українською.

Прес-служба Вінницької єпархії