Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРДИЧІВ. На Святковому богослужінні митрополит Никодим звершив хіротонію та нагородив жертводателів нагоодами


19 грудня, в день престольного празяника, у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева було звершено святкове Архієрейське Богослужіння. Божественну Літургію у головному храмі благочиння очолив Никодим, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський. Владика Никодим звершив святкову Божественну Літургію у співслужінні духовенства благочиння та гостей у священому сані. Урочистості Богослужінню додав піднесений спів хору Свято-Миколаївського собору (регент – протоієрей Віктор Сватула). На архієрейську Літургію у день престольного свята зібралася велика кількість православного люду. Півча Людмила Ружинська підносила молитви до Святителя Миколая, в якому, говорить парафіянка, поєднуються дивовижне милосердя до ближніх із гарячою вірністю Богу: «Святий Миколай – приклад чесності та справедливості, взірцевої чистоти й щедрої доброчинності. Ми вчимося у святих найголовнішому: як нам прагнути жити свято». «Миколай Чудотворець, – ділиться своїми почуттями юна Ярославна Гуменюк, – своїми трудами надихає нас гарно поводитися, не грішити, жити за Заповідями Божими і думати про ближніх своїх». За Богослужінням Високопреосвященніший Никодим, Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський, звершив священницьку хіротонію над дияконом Віталієм Серцовим.

Чимало віруючих: стареньких, молодих та діток – причастилися Святих Христових Тайн…

Звертаючись до пастви, митрополит Никодим привітав усіх із празником: «У тропарі свята звучать слова: «Правило веры и образ кротости, воздержания учителя яви тя стаду твоему яже вещей истина: сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая…» Ми знаємо справи милосердя Святителя, тисячі чудес були здійснені під час його земного життя – Святий Миколай підтримував, давав надію, творив добро. Ми можемо багато почерпнути з його життя, про це нагадує Святе Євангеліє: «Блаженны чистые сердцем, ибо они Бога узрят.

Блаженны миротворцы, ибо они будут наречены сынами Божиими…» Сьогоднішня зустріч – велика радість, у храмі Божому як ніде відчуваєш свою суть, свої думки та помисли. У церкві присутня благодать Духа Святого, Який нас об’єднує… Нині єдиними устами та єдиним серцем ми звертаємося до Святого Миколая: «Дай нам сили любити Господа, як любив Його ти». Владика подякував усім за радість спільної молитви і вручив благочинному Бердичівського округу, настоятелю Свято-Миколаївського собору протоієрею Віталію Бойкову Грамоту за заслуги перед Українською Православною Церквою та благодійність за підписом Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви Онуфрія та Орден Святителя Миколая Чудотворця.

Духовенство і віруючі благочиння щиро вітають протоієрея Віталія Бойкова із заслуженою відзнакою. Нехай Господь і Бог наш Ісус Христос сподобить істинної винагороди в Царстві Своєму за Ваші труди на благо і спасіння врученої Вам пастви.