Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ФРІБУРГ. Представники УПЦ взяли участь у Міжнародній конференції богословів, що проходив у Швейцарії

16-18 листопада в Університеті м. Фрібург (Швейцарія), пройшла конференція «Синодальність та її імплементація – богословський топос для Церков Сходу і Заходу». На запрошення організаторів та з благословення Керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія в конференції взяли участь співробітники Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ професор С. М. Бортник та В. В. Горзов. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ.

Конференція зібрала представників Католицької церкви та всіх помісних Православних Церков світу. Першим доповідачем був представник Вселенського патріархату архієпископ Телміський Іов (Геча), який презентував доповідь «Синодальність – результати і виклики богословського діалогу між Православною Церквою і Католицькою Церквою». Зокрема він розповів про розвиток ідеї співвідношення «примату та соборності» в рамках офіційного діалогу православних і католиків.

Протягом роботи конференції виступили представники всіх помісних Православних Церков, які ознайомили зібрання з особливостями соборного життя в своїх Церквах. Про ситуацію в Руській Православній Церкві розповів єпископ Сакраментський Іриней (Стінберг). Представник УПЦ С.М. Бортник присвятив свою доповідь особливостям втілення соборності в Українській Православній Церкві та в Білоруському екзархаті.

Конференція стала можливістю для спілкування архієреїв та відомих богословів, і сама по собі безперечно стала мостом для побудови доброзичливих стосунків між учасниками заходу.