Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У День пам’яті св. вмч. Димитрія Солунського до столиці з Греції доставлять десницю святого

Вклонитися святим мощам можна буде 8-9 листопада.

8 листопада 2017 року, в День пам’яті св. вмч. Димитрія Солунського, з Греції до столиці України будуть доставлені святі мощі – десницю св.вмч. Димитрія, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та митрополита Верійського, Наусського і Камбанійського Пантелеімона (Елладська Православна Церква) до Спасо-Преображенського собору з грецького міста Верія буде принесено правицю святого великомученика Димитрія Солунського.

Зустріч великої християнської святині відбудеться у соборі 8 листопада о 17:00. Буде відправлено всенічне бдіння з акафістом великомученику Димитрію Солунському. Нічна Божественна літургія розпочнеться опівночі, вклонитися святим мощам вмч. Димитрія можна буде до завершення богослужіння. 9 листопада о 9:00 буде звершено святкову Літургію, святиня буде доступна для поклоніння до 12:00.

Минулого разу десницю святого Димитрія привозили в Україну 22 травня 2017 року. Тоді святиня відвідала Миколаїв. Востаннє до Києва її доставляли у 2011-му році.