Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Панахида за жертвами голодомору в Україні


Сотні людей зі свічками в руках пройшли набережною Незалежності до місця спорудження майбутнього пам’ятника жертвам голодоморів в Україні. Скульптурну композицію з бронзи, висотою близько п’яти метрів, встановлять наступного року. Монумент «Свіча пам’яті» – робота Ігоря Гречаника, яка здобула перемогу за результатом всеукраїнського конкурсу.
На площі перед будівлею медичного факультету УжНУ, де буде встановлено пам’ятник, відбувся мітинг пам’яті.
З благословення Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь у скорботних заходах взяли: благочинний міста Ужгорода – протоієрей Володимир Гуй, насельники Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря ієромонах Антоній (Сличко) та ієромонах Пімен (Падун).
Присутні вшанували пам’ять невинно вбитих людей хвилиною мовчання, поставили запалені лампадки та колоски пшениці до пам’ятного каменю. Закінчилися жалобні заходи спільною панахидою духівництва та громади Закарпаття.
Надвечір, у рамках загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті», на балконі Закарпатської ОДА засвітять лампадки, – повідомляє офіційний сайт Закарпатської ОДА.