Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Вечір пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) відбувся у духовній семінарії


23 листопада в Сумській духовній семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) (+ 2014 року) відбувся вечір пам’яті приснопам’ятного святителя Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира.
У 82-й день народження Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), ректор Сумської духовної семінарії архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій звершив панахиду в домовому храмі семінарії в співслужінні проректорів архімандрита Антонія (Бондаренко) та протоієрея Євгенія Феденка, викладачів у священному сані.
Потім відбувся урочистий Акт в залі зібрань Сумської духовної семінарії. Викладач історії Православ’я в Україні протоієрей Роман Ополонський представив увазі аудиторії доклад на тему: «Проповідницька діяльність Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана)».
Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій, ректор СДС, подякував отцю Роману за змістовний доклад та поділився зі слухачами своїми думками і спогадами щодо проповідницького таланту приснопам’ятного митрополита Володимира.
В Сумській духовній семінарії особливо шанують пам’ять Блаженнішого Митрополита Володимира. В актовому залі духовної школи розміщено музейну експозицію, присвячену Владиці Володимиру. Сумська духовна семінарія свято вірить в молитовне заступництво митрополита Володимира, прагнучи виховати майбутніх пастирів Церкви Христової на ідеалах церковного служіння приснопам’ятного Святителя Української Православної Церкви.