Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У Горохові освятили меморіальну дошку на честь протоієрея Олександра Пасічника

5 листопада минув рік від дня смерті одного з найвідоміших священнослужителів Волинської єпархії УПЦ, благочинного Горохівської округи митрофорного протоієрея Олександра Пасічника. З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла у храмі Різдва Христового міста Горохова відбулася заупокійна Божественна літургія та панахида. Про це повідомляє сайт Горохівського благочиння.

Богослужіння за участю великої кількості священиків Волинської та Львівської єпархій очолив благочинний Горохівської округи, настоятель Хрестовоздвиженського храму села Ярівка протоієрей Валерій Пилипчук.

Протоієрей Олександр Пасічник відійшов до Господа 5 листопада 2016 року, в день Дмитрівської батьківської поминальної суботи. Ієрей Андрій Гаврилюк, який служив з батюшкою поряд останні 5 років, ще встиг прийти до нього у лікарню, посповідати і причастити. Священика завезли ще додому у село Скобелка, де він і віддав Богу душу.

Як у день похорону, так і в річницю смерті отця Олександра у храм прийшло багато його духовних дітей. Вони отримали молитвеника за нас, грішних, і на небесах. Рік без отця Олександра був важкий для них, бо звикли радитися, просити благословення на різні життєві клопоти, але водночас рік і радісний, бо радістю є зустріч людини із Богом.

Після Літургії, зі словом до парафіян звернувся і найстарший священик Горохівщини, товариш отця Олександра та настоятель Свято-Різдво-Богородичного храму села Цегів протоієрей Олександр Солодуха, який пригадав спільні молоді роки пастирського служіння і особливу ревність до проповіді Слова Божого покійного священнослужителя.

З ініціативи священика Андрія Гаврилюка та люблячих парафіян на стіні храму Різдва Христового було встановлено пам’ятну дошку, щоб увіковічити пам’ять будівничого і покійного настоятеля храму дорогого усім протоієрея Олександра Пасічника.

Благочинний протоієрей Валерій Пилипчук очолив освячення меморіальної дошки та нагадав присутнім про нелегкий життєвий шлях, який прожив отець Олександр. Опісля всі бажаючі змогли поїхати на кладовище у село Скобелка і помолитися на могилі отця Олександра.