Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем освятив каплицю на честь великомучениці Варвари на території шахти «Тернівська»


Митрополит Єфрем освятив каплицю на честь святої великомучениці Варвари на території шахти «Тернівська». З владикою на освяченні каплиці молилися – настоятель храму святої великомучениці Варвари протоієрей Роман Лесюк, настоятель храму преподобного Сергія Радонезького протоієрей Сергій Сергієв, настоятель храму на честь Казанської ікони Божої Матері протоієрей Анатолій Беденко та протодиякон Максим Онищенко. Також були присутні на освячені Генеральний директор ПАТ КЗРК Караманиць Федір Іванович, голова Тернівської районної в місті ради Солод Віталій Михайлович, директор шахти «Тернівська» Гончаренко Генадій Григорович та інші віруючі православні християни.
Після того, як молитви освяченя каплиці митрополит Єфрем звернувся до пастви зі словом.
Поздоровивши свою паству з тим, що і на території шахти «Тернівська» відтепер є місце, де будуть підноситися до Престолу Небесного Царя молитовні прохання усіх бажаючих православних християн, владика Єфрем подарував Генеральному директору ПАТ «КЗРК» Караманцю Федору Івановичу святу ікону Божої Матері, що іменується Одигитрією, бажаючи Покрову Пречистої Діви Марії та Її заступництва, всім хто з вірою буде до Неї линути.
Митрополит Єфрем за побудову каплиці на честь великомучениці Варвари нагородив медаллю Священномучеників Онуфрія і Порфирія І ст. директора шахти «Тернівська» Гончаренко Генадія Григоровича та вручив архієрейські грамоти людям, що її будували, а саме: кріпильнику дільниці №9 ш. «Тернівська» Іскрі Олександру Васильовичу, столяру дільниці №21 ш. «Тернівська» Шарко Івану Геронимовичу, електрослюсару дільниці №31 ш. «Тернівська» Курценбаум Богдану Валерійовичу та маляру ремонтно-будівельної дільниці РБЦ ПАТ «Криворіжзалізрудком» Стежці Наталії Володимирівні.