Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У день народження Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) на його могилі звершили заупокійні богослужіння


23 листопада, у день 82-ї річниці з дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), на могилі спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви були звершені заупокійні богослужіння.
Заупокійну літію на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), яка знаходиться біля храму Різдва Пресвятої Богородиці, поблизу Дальніх печер Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, очолив ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Разом з ним за упокій душі спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви помолилися єпископ Баришівський Віктор, викладачі та студенти Київських духовних шкіл.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) народився 23 листопада 1935 року на Хмельниччині, у селі Марківці Летичівського району. Очолював Українську Православну Церкву з 1992 по 2014 роки. Завершив свій земний шлях 5 липня 2014 року.

Також у цей день панахиду на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира звершив намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у співслужінні архієпископа Новокаховського і Генічеського Філарета та духовенства монастиря. За богослужінням молилися братія обителі та паства спочилого Предстоятеля.