Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вітання Предстоятеля митрополиту Луганському і Алчевському Митрофану з 55-літньою річницею з дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ МИТРОФАНУ,
МИТРОПОЛИТУ ЛУГАНСЬКОМУ І АЛЧЕВСЬКОМУ,
ПОСТІЙНОМУ ЧЛЕНУ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ
Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!
У цей святковий недільний день прийміть сердечні поздоровлення з 55-літньою річницею з дня Вашого народження.
Маючи намір присвятити своє життя служінню Богові, Ви досягли Свято-Троїцької Сергієвої Лаври, де осягаючи істини Божественного Одкровення у Духовних школах та окормляючись біля мощей преподобного Сергія Радонезького, прийняли чернечий постриг і священний сан. Твердо тримаючись Передання Святої Церкви та зміцнені у благодаті священства силою Христовою, Ви явили себе спроможним й інших навчити (див. 2 Тим. 2:2) за роки многолітньої праці у Київських Дховних школах. Через це Промисел Божий покликав Вашу Святиню на многотрудне єпископського служіння, щоби неводом Євангельської проповіді уловлювати для Царства Небесного душі людські, готуючи в їхніх серцях путь Господу, прямими роблячи стезі Йому (див. Мф. 3:3).

За роки Вашої самовідданої праці Ви ретельно трудилися в Київських Духовних школах, виховуючи та навчаючи вихованців і студентів мудрості духовного життя та церковного служіння, звершуючи послух вікарія Київської Митрополії та керуючого справами Української Православної Церкви. І нині, як Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків, представляєте нашу Церкву на міжнародному рівні, свідчите про Євангельську істину перед зовнішнім світом, де Слово Боже намагаються заглушити оманливим виправданням людського гріха.

Вітаючи Ваше Високопреосвященство зі знаменною датою, сердечно бажаю благодатної допомоги Божої у архіпастирському служінні, доброго здоров’я, духовної кріпості і благословенного довголіття від Спасителя нашого. Нехай Всеблагий Господь щедро наділяє Своєю милістю і щедротами Вас і всіх духовних чад, які знаходяться під Вашим святительським омофором.

З любов’ю у Христі

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

19 листопада 2017 року