Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Митрополит Никодим звершив освячення храму на честь святого Григорія Нового Болгарського у селищі Мамрин


25 листопада, у суботу 25-ї седмиці після П’ятидесятниці, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим із архієрейським візитом відвідав Коростишівське благочиння.
Владику Никодима привітно і урочисто зустрічали жителі невеличкого селища Мамрин, парафіяни храму в честь святого Григорія Нового (Болгарського). Владиці вручили квіти і коровай, дітки розповіли цікаві віршики та привітання зі святом, а ще випустили у небо кілька голубів, як символу чистоти і благородства.

Ввійшовши до храму митрополит Никодим очолив звершення великого освячення Престолу та церкви цілком. Після завершення освячення розпочалась святкова Божественна літургія.

За богослужінням владиці співслужив архієпископ Гурій (Кузьменко), а також: благочинний Коростишівського району архімандрит Яків (Шумов), священослужителі Коростишівського благочиння та духовенство із різних благочинь єпархії, що прибули на торжество.

У часі служби митрополит Никодим удостоїв настоятеля парафії, протоієрея Валерія Дітківського великої церковної нагороди — права носіння митри.

По закінченні літургії було звершено урочистий хресний хід.

Владика Никодим у своєму слові подякував присутнім за єднання у спільній молитві, привітав усіх із освяченням храму, закликав любити свою Церкву, бути стійким в істинній вірі та в усьому довіряти Богові.

Прес-служба Житомирської єпархії