Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулись урочистості з нагоди 55-річчя митрополита Симеона

5 листопада, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбулася урочиста Божественна літургія, яку відправили архієреї з України, Білорусі, Молдови та Греції у співслужінні священиків Вінницької єпархії і численних гостей у священному сані. Очолив Літургію Високопреосвященніший митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. 15 архіпастирів прибуло до Вінниці, щоби привітати з 55-м Днем народження керуючого Вінницькою єпархією митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Особливої урочистості і духовного піднесення святкуванню додавала присутність у храмі мощей святого великомученика Димитрія Солунського, які 2 листопада доставив у Вінницю грецький архієрей – митрополит Верійський, Науський та Кампанійський Пантелеїмон.

Під час літургії підносилася молитва за мир Україні. Також сугубі молитовні прохання були виголошені за здоров’я Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, котрому цього дня виповнилося 73 роки, і за митрополита Симеона, який відзначає свій день народження 3 листопада.

По закінченні Літургії був відправлений подячний молебень перед мощами святого великомученика Димитрія і виголошене многоліття Блаженнішому Митрополиту Онуфрію і Високопреосвященнішому митрополиту Симеону.

Владику Симеона привітав митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, а також митрополит Верійський Пантелеімон та подарував владиці Симеону ікону святого великомученика Димитрія та пам’ятну панагію. До вітань духовних осіб приєдналися керівники області і м. Вінниці: голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій та вінницький міський голова Сергій Моргунов. Сергій Анатолійович зачитав вітання митрополиту Симеону від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Митрополита Симеона привітав голова Департаменту у справах національностей і релігій Міністерства культури України Андрій Юраш. Привітання на адресу Керуючого єпархією прозвучали цього дня від народних депутатів, керівників силових структур області, ректорів вузів, керівників медичних закладів, підприємців, громадських діячів.

Прес-служба Вінницької єпархії