Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. У Тересві vитрополит Марк освятив храм на честь святителя Миколая


28 серпня у день славного Успіння Божої Матері в смт. Тересва, що на Тячівщині, митрополитом Марком було звершено чин освячення храму та престолу у новозбудованому храмі на честь свт. Миколая Мирлікійського.
У богослужінні прийняли участь духовенство краю, настоятелі навколишніх монастирів, чисельні гості, односельчани та всі, що знайшли можливість приєднатися до цього торжественного та благодатного дійства.
У своїй святковій промові владика Марк наголосив, що кожне будівництво храму повинно завжди супроводжуватися не тільки матеріальною підтримкою громади, але і посильною та постійною молитвою всіх віруючих та небайдужих до такої великої справи. Також було відзначено епархіальними грамотами та ювілейними медалями багатьох членів громади.
З великою вдячністю та любов’ю до Бога, як на одному подиху пролетіли ці декілька годин духовного піднесення та торжества, що назавжди залишаться закарбованими в серцях православних тересвянців, та додадуть наснаги та впевненості чим найскоріш завершити таку велику справу, як будівництво Дому Божого.

прот. Михаїл Церкуник