Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Єпархія взяла участь в урочистостях ДСНС

У четвер, 14 вересня, напередодні професійного свята працівників оперативно-рятувальної служби – Дня рятівника, яке в державі відзначається 17 вересня, в обласному центрі відбулися урочисті заходи.

На запрошення управління МНС в Закарпатській області, зокрема начальника ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака та з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в урочистостях взяв секретар Єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо, а також благочинний міста Ужгорода – протоієрей Володимир Гуй.

Перш за все, в Ужгородському Свято-Покровському храмі-памятнику був звершений подячний молебень за участі духовенства міста Ужгорода й Мукачева, а також працівників ДСНС України у Закарпатській області.

Опісля цього, урочистості продовжилися у Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі, де чимало поважних осіб привітало рятувальників з професійним святом. Відтак, до присутніх звернувся начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області полковник служби цивільного захисту Роман Гудак, який також щиро привітав колег зі святом.

Керівництву ДСНС України у Закарпатській області була передана вітальна адреса від керуючого Мукачівською православною єпархією, в якій владика Феодор звертається до рятівників такими словами-побажань:

«Від себе особисто та від Мукачівської Православної єпархії щиро вітаю Вас та очолювану Вами структуру з професійним святом – Днем рятівника!

Будь-яка сфера діяльності людини по своїй природі покликана бути корисною і потрібною для інших. Ми повинні нести свою присутність добра туди, де цього найбільше потребують люди і соціум. Милістю Божою, Господь благословив Вам та очолюваній Вами структурі рятувати інших і бути, як ніколи потрібними людям.

Ви неодноразово виявляли зразки бездоганного виконання службового обов’язку під час ліквідації наслідків руйнівних катастроф природного і техногенного характеру, спасіння життя людей, пожеж, знешкодження боєприпасів, тощо.

Глибоко переконаний, що високий професіоналізм, мужність, витримка рятувальників, усіх працівників служби цивільного захисту і надалі сприятимуть виконанню основного завдання збереження життя та здоров’я громадян, національних надбань України.

Користуючись нагодою закликаю найперше на всіх, хто носить високе звання рятівника Боже благословення! Бажаю Вам терпіння та великої мудрості в несіння Вашої нелегкої праці.

Нехай Господь допомагає Вам у всіх добрих починаннях».

В кінці, перед будівлею драмтеатру, присутнім було продемонстровано зразки сучасної рятувальної техніки: піротехнічні автомобілі, пересувна хіміко-радіологічна лабораторія, автомобілі комбінованого гасіння вогню та багато чого іншого.