Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Сестри Свято-Миколаївського Городоцького монастиря взяли участь у міжнародній конференції у Польщі


З благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія настоятелька Свято-Миколаївського Городоцького монастиря ігуменя Михаїла (Заєць) з сестрами скита святої праведної Анни, що в с. Онишківці, Дубенського району взяли участь у міжнародній конференції монашествующих, яка відбулася 4-5 вересня 2017 року в монастирі Святого Онуфрія Великого, що в Яблочині, Республіки Польща. Тема конференції «Исихазм и его влияние на внутренний подвиг возрастания во Святом Духе в Вашей обители».
Конференцію очолив Предстоятель Польської Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Савва. На конференції також були присутні намісники, ігумені та монашествующі 11-ти монастирів Польської Православної Церкви, представники православного жіночого монастиря з Сербії.
Під час зустрічі були прочитані доповіді про історію ісіхазма та його вплив на древнє монашество і сучасне. Цікавим та повчальним було спілкування з Главою Польської Церкви – Митрополитом Саввою. Учасники мали можливість молитовно об’єднатися за Божественною Літургією, духовно поспілкуватись, поділитися досвідом на прикладі своїх монастирів.