Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОГИЛЬОВ-ПОДІЛЬСКИЙ. Митрополит Агапіт взяв участь у святкуванні ювілею школи та освяченні нового дитячого садка

5 вересня митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт разом із головою Вінницької обласної Ради Анатолієм Олійником, губернатором Вінницької області Валерієм Коровієм, заступником голови ОДА Олександром Крученюком, керівництвом Мурованокуриловецького району, місцевим священиком ієреєм Костянтином Мішиним та настоятелем Галайківського Свято-Преображенського чоловічого монастиря архімандритом Феодосієм Худиком завітали на святкування 10-річчя школи села Рівне Мурованокуриловецького району Вінницької області.

Керівники державної влади з нагоди ювілею вручили школі подарунок — ключі від нового шкільного автобусу, який одразу було освячено.

Далі відповідно до програми робочої поїздки делегація представників державної влади разом із духовенством відвідали дитячий садок «Сонечко» Галайківського навчально-виховного комплексу, який було відкрито в урочистій обстановці, зі спільним перерізанням червоної стрічки та окропленням святою водою.

На святі також були присутні ті люди, які значно посприяли тому, аби цей заклад зміг набути такого сучасного естетичного вигляду — депутат обласної ради, директор ФГ «Велес Віта» Петро Струсевич, керівник ФГ «Добробут» Василь Загороднюк та керівник ТОВ «Агрофірма Руданський» Віктор Михайловський.

Після урочистого відкриття гості оглянули оновлену будівлю дитячого садка та відверто і щиро поспілкувалися з працівниками навчального закладу і місцевими жителями.

Завершилася робоча поїздка переглядом фотовиставки та відвідуванням Свято-Преображенського Галайківського чоловічого монастиря.

Від імені духовенства митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт в знак Божого благословення подарував школі та дитячому садочку «Сонечко» ікони Спасителя Іісуса Христа та книги «Біблійська історія».