Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Відбклось урочисте богослужіння з нагоди 21-ої річниці утворення єпархії


13 вересня, у свято Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці (395-408), в день пам’яті Собору новомучеників та сповідників Єкатеринославських, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив святкову Божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривого Рогу з нагоди 21-річчя утворення Криворізької єпархії, а також 21-річчя своєї Архиєрейської хіротонії.

У соборному богослужінні взяли участь отці благочинні та духовенство Криворізької єпархії. За Літургією в кафедральному соборі молилася багаточисельна єпархіальна паства.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По запричасному стиху до усіх присутніх звернувся настоятель храму преподобного Сергія Радонезького м. Кривого Рогу протоієрей Сергій Сергєєв зі словами проповіді про подвиг новомучеників і сповідників Єкатеринославських.

По завершенні Божественної літургії був здійснений молебень Собору новомучеників і сповідників Єкатеринославських та піднесена молитва до святих.

Об 11.00 годині, владика Єфрем, духовенство та прочани прибули на місце під будівництво храму священномученика Порфирія, єпископа Криворізького. У освяченні каменя та закладки мощей сщмч. Володимира, митрополита Київського і Галицького прийняли участь мер м. Кривого Рогу Юрій Григорович Вілкул та голова Довгинцівської районної в місті Кривому Розі ради Ратінов Ігор Гарійович.

Митрополит Єфрем звернувся до присутніх зі словом, у якому розповів про сповідництво священномученика Порфирія та висловив надію, що майбутній храм буде свідоцтвом про вшанування віруючими подвига святого.

Мер міста висловив митрополиту Єфрему подяку за багаторічне архіпастирське служіння на Криворіжжі, за відродження духовності, моралі та збереження історико-культурної спадщини краю.