Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Свято Вінницьких святих і День Ангела митрополита Симеона відзначили у місті


14 вересня, в день церковного Новоліття, день пам’яті преподобного Симеона Стовпника і свято Собору Вінницьких святих у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулася урочиста Божественна Літургія, яку завершили митрополити: Вінницький і Барський Симеон, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та архієпископ Бучанський Пантелеімон з духовенством.
Разом із святом Вінницьких святих цього дня Вінницька єпархія відзначала День Тезоіменитства Правлячого Архієрея — митрополита Симеона. З цієї нагоди під час Літургії підносилися сугубі молитви за владику Симеона.
Після Літургії відбулася Хресний хід навколо храму з іконою Собору Вінницьких святих та був відправлений молебень всім святим землі Вінницької і преподобному Симеону Стовпнику.

По закінченні богослужіння митрополита Симеона привітали архієреї. Також від імені духовенства свого архіпастиря привітав благочинний І Вінницького міського благочиння протоієрей Богдан Маліновський.

Слова вітання на адресу митрополита Симеона прозвучали від керівників області і міста Вінниці. Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій та голова обласної ради Анатолій Олійник особливо відзначили, що владика Симеон заслужив свій авторитет на Вінниччині завдяки своїй праці з духовної опіки пастви та налагодження добрих стосунків між людьми. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов наголосив на тому, що оптимізм владики Симеона є однією з тих його якостей, які згуртовують навколо нього людей і допомагають долати різні життєві труднощі.

Після керівників місцевої влади владику Симеона з Днем Ангела і усіх присутніх з днем Вінницьких святих привітали народний депутат України Сергій Кудлаєнко, заступник голови обласної ради Ігор Хміль, обласні депутати Людмила Станіславенко та Вадим Соляник. До привітань приєдналися керівники силових структур: начальник управління Служби безпеки України у Вінницькій області Володимир Пахнюк, начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос, керівник фіскальної служби Руслан Осмоловський.

Владика Симеон також приймав вітання від архієрейського хору та парафіян, які висловлювали найщиріші побажання своєму Архіпастирю.

Цього дня під час Божественної Літургії також підносилися молитви за упокій спочилого вінницького архіпастиря митрополита Макарія (Свистуна), котрий похований на території собору і якому цього року 14 вересня виповнилося б 79 років. Також архієреї і духовенство помолилися за упокій новопреставленого архієпископа Берлінського Феофана, котрий був другом митрополита Симеона.

Прес-служба Вінницької єпархії