Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Молитва за постраждалих від вибухів у Калинівці відбулася під час літургії з нагоди свята Воздвиження Хреста Господнього

27 вересня, у свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці.

Напередодні у м. Калинівці, що знаходиться у 25 км від Вінниці, на складах озброєння сталася пожежа, в результаті якої загорілися боєприпаси. Вибухи лунали впродовж всієї ночі і навіть під час ранішнього богослужіння. Весь цей час тривала евакуація людей з Калинівки та з прилеглих сіл.

 В зв’язку із цими подіями митрополит Симеон під час літургії звернувся з колінопреклонною молитвою до Божої Матері за усіх постраждалих під час вибухів на військових складах, у яких зруйновані чи пошкоджені будинки, хто змушений шукати нічлігу у чужих людей.

 У проповіді по закінченні богослужіння владика Симеон закликав усіх вірних Вінницької єпархії до посиленої молитви за постраждалих і особистого покаяння і виправлення задля повернення милості Божої, спокою і тиші на Вінницький край.

 Молитви за постраждалих від вибухів прозвучали і в інших храмах єпархії.

 Прес-служба Вінницької єпархії