Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон благословив на навчання студентів і педагогів торговельно-економічного інституту

4 вересня перед початком занять у торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету відбувся молебень перед початком нового навчального року. Молебень проходив у актовому залі головного корпусу вузу, де на початку ХХ століття, в тодішньому реальному училищі, розміщувався храм. Тепер про храм нагадує невелика каплиця, яка знаходиться поруч із залом.

На молебень, який звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон, зібралися бажаючі студенти та викладачі інституту. Перед початком молебню владика Симеон звернувся до директора інституту Наталії Замкової та усіх присутніх з вітанням з початком навчального року. У своєму слові Архіпастир нагадав відоме українське прислів’я: «Без Бога не до порога» і закликав, щоби кожну добру справу, а насамперед навчання, студенти і викладачі розпочинали, попросивши Божого благословення.

Після вітального слова митрополит Симеон з духовенством відправив молебень, у якому звучали молитви за Україну, її народ, владу і військо, а також за викладачів і студентів інституту. Після многоліття, яке виголосив диякон, священик окропив присутніх святою водою.

Митрополит Симеон ще раз звернувся до студентів і закликав здобувати не лише наукові знання, які будуть потрібні їм у їхній роботі, а навчитися бути людьми і ставитися один до одного і до своїх викладачів по-людяному, з добром і розумінням, щоби потім з радістю згадувати свої студентські роки, як найкращі роки життя. На знак благословення і на пам’ять про зустріч митрополит Симеон подарував кожному з присутніх іконку Пресвятої Богородиці.

Після закінчення молебню владика Симеон відвідав музей грошей, який діє в стінах інституту і який він вже відвідував за кілька днів до цього. Митрополит подарував музею кілька радянських купюр, яких не вистачало у колекції грошей ХХ століття.