Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У єпархії вшанували загиблих жерт фашизму


23 вересня, в селі Кортеліси, біля меморіального комплексу «Жертвам фашизму» відбулись спогади Кортеліської трагедії, яка всім відома під назвою “Чорна Середа”.
На Волині цього дня 75 років тому німецькі окупанти та їхні сателіти розпочали каральну операцію «Трикутник», по знищенню села Кортеліси Ратнівського району. Починаючи із 23 вересня 1942 року за п’ять днів вбили 2875 жителів, а село спалили.
На спогадах “Чорної Середи” в Кортелісах завжди велелюдно! Цього року також було багато народу, дітей, прикордонників та представників влади.
Українська Православна Церква також не може залишитись осторонь цієї великої скорботи! Тому на спогади трагедії приїхало багато духовенства Ратнівського району, на чолі із Високопреосвященнішим Володимиром, Митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським.
Захід, який було проведено з метою вшанування пам’яті невинно вбитих селян, розпочався Панахидою, яку очолив наш архієрей. Після заупокійної молитви, владика проголосив проповідь, та наголосив на те, що кожен із нас повинен пам’ятати тернистий шлях та смерть, невинно вбитих людей Поліського краю. Адже хто не пам’ятає минулого, той не вартий свого майбутнього!
Вічна пам’ять загиблим жителям села Кортеліси!