Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ взяв участь у зустрічі з Президентом України Петром Порошенком

2 вересня в Адміністрації Президента України відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка із Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

У ній також взяли участь заступник Адміністрації Президента Ростислав Павленко, начальник Генерального штабу Віктор Муженко, представники української армії, відзначені високими державними нагородами, а також представники релігійних організацій України.

Разом із Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм у зустрічі брав участь вікарій Київської Митрополії архієпископ Ірпінський Климент.

Учасники зустрічі обговорили низку гуманітарних ініціатив, спрямованих на підтримку українських військових. Зокрема, мова йшла про необхідність проявлення милосердя до тих військових, які вчинили нетяжкі злочини і були за це засуджені.

За результатами зустрічі Президент України підписав закон про помилування українських військових, які вчинили нетяжкі злочини.

У своїй промові до Президента Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про необхідність прояву милосердя до кожної людини. “Від милосердя отримують користь і ті, хто помилуваний і ті, хто милує”, – зазначив Його Блаженство.

Президент України подякував Предстоятелю УПЦ за дієву підтримку української армії та зусилля, які спрямовані на звільнення заручників, які знаходяться у полоні.

news.church.ua