Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. У Міжгір’ї відкрили джерело «живої» води


28 липня,у день Хрещення Русі за участі священнослужителів Міжгірського району, вірників, представників влади району і селища відбулося освячення каплички «Джерело живої води», що знаходиться біля православного Петро-Павлівського храму в смт. Міжгір’я, де настоятелем є прот. Євгеній Добра.

Кілька років тому міжгірський настоятель Петро-Павлівського храму Євгеній Добра започаткував будівництво споруди, яка буде у нагоді міжгірцям, гостям селища та подорожуючим. Мова іде про капличку “Джерела живої води”, яку звели поруч з храмом, обабіч об’їзної автодороги. Розташування зручне для громади та подорожуючих. Тут можна буде і звернутися до Бога, і напитися цілющої води, і відпочити.

Багато днів неупинної праці підтримували небайдужі міжгірці та і сам настоятель отець Євгеній Добра кожного дня докладав свої сили влаштовуючи та фарбуючи конструкції каплички. Минулої п’ятниці капличку офіційно відкрили, а присутні мали змогу першими насолодитися прохолодою цілющої води.

За задумом це тільки перший етап. Згодом заплановано влаштувати і купель з Хрещенською водою та упорядкування території з елементами озеленення і благоустрою.

Джерело живої води духовно вписалося в архітектурний ансамбль Божого храму,який уже став окрасою селища. Тепер всі бажаючі – гості селища, туристи мають можливість вгамувати спрагу цілющою водою, духовно збагатитися красою джерела живої води.

На завершення хотів подякувати настоятелю Петро-Павлівського храму отцю Євгенію Добра та усім, хто допомагав і допомагатиме у реалізації цієї чудової ідеї, і попросити відвідувачів дбайливо відноситися до ще однієї святині у Міжгір’ї.

Автор та фото: Василь Юрик, перший заступник голови Міжгірської РДА