Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УПЦ. У свято свого Небесного покровителя десантники молилися за військових товаришів

У Луцьку священнослужителі УПЦ звершили поминальні богослужіння та освятили місце під встановлення памя’тника полеглим воїнам-десантникам, а в Києві академічне духовенство КДАіС відслужило літію біля меморіалу Воїнам-афганцям

2 серпня 2017 року, в День повітряно-десантних військ, з благословення керуючого справами УПЦ, ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик у співслужінні кліриків академічного Воскресенського храму звершив заупокійну літію біля пам’ятника Воїнам-афганцям. За богослужінням молилися ветерани і родичі загиблих в Афганській війні.

Після літії духовенство і воїни поклали квіти до меморіалу.

На Волині день професійного свята десантники розпочали з молитви на подвір’ї Свято-Іллінського храму міста Луцька, настоятель якого протоієрей Миколай Гоменюк також служив у повітряно-десантних військах.

Численна громада храму приймала делегацію військовослужбовців та священнослужителів Волинської єпархії, котрі прибули привітати вірян та присутніх десантників з днем Небесного покровителя.

На території храму було урочисто піднято прапор повітряно-десантних військ.

Священики відслужили молебень за воїнів, а також панахиду за їхніми полеглими побратимами. Наприкінці заходу, за заслуги перед Волинською єпархією, військові отримали єпархіальні медалі з грамотами правлячого архієрея.

Того ж дня у присутності численних військовослужбовців повітряно-десантних військ України, священнослужителі Волинської єпархії освятили місце під майбутній пам’ятник полеглим воїнам-десантникам, що буде встановлений на Меморіалі Вічної Слави у Луцьку.

За благословенням єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, освячення звершив протоієрей Володимир Смоляр, настоятель храму села Радомишль з кліриками Луцького районного благочиння.