Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Митрополит Сергій перебуває в паломництві на Святій Землі

По благословінню Блаженійшого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України керуючий Тернопільською єпархією митрополит Сергій перебуває в паломницькій поїздці на Святій Землі. В ці серпневі дні Свята Земля святкує 200-річчя з дня народження архимандрита Антоніна (Капустина), одного з найбільших тружеників Святої Землі, начальника Руської Духовної Міссії в Ієрусалимі.

24 серпня в Спасо-Вознесенському Єлеонському жіночому монастирі на Єлеонській горі в Єрусалимі (РПЦЗ) відбулося вечірнє богослужіння, яке очолив митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон, Першоієрарх Руської Зарубіжної Церкви.

Високопреосвященнішому Владиці співслужили митрополит Казанський і Татарстанський Феофан, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Берлінський і Німецький Марк, Начальник РДМ МП архімандрит Олександр (Єлисей), Начальник РДМ РПЦЗ архімандрит Роман (Красовський) , клірики Місії та духовенство Свято-Вознесенської обителі.

Завтра – свято Успіння Пресвятої Богородиці. У Святій землі торжества вже почалися. В Єрусалимі відбувся нічний Хресний хід з винесенням плащаниці Пречистої Діви. Цією красивою ходою на Святій землі відзначають початок великого православного свята. З молитовними піснеспівами на різних мовах святиню урочисто пронесли по вузьких вуличках старого міста – від Малої Гефсиманії, розташованої біля Храму Гробу Господнього, до церкви Успіння Пресвятої Богородиці.

Митрополит Сергій також разом з багатьма паломниками взяв участь в Хресному ході від Малої Гефсиманії до церкви Успіння Богородиці.