Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії відбулись урочисті з нагоди 100 – річчя відновлення Патріаршества на Русі


2017 рік у нашій Православній Церкві є роком ювілейним, в цьому році виповнюється 100 років відновлення Патріаршества на Русі.

З благословення Блаженнішого Онуфрія Митрополита Київського та всієї України по всіх єпархіях Української Православної Церкви будуть проходити ювілейні святкування.

2 серпня, у день пам’яті пророка Божого Ілії у Свято-Миколаївській Городецькій жіночій обителі відбулися торжества на честь цього славного ювілею. В цей день обитель святкувала 25 – річчя Регентського училища та престольне свято свого першого храму.

Божественну Літургію звершили митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Чимкменський і Таразький Єлевферій(РПЦ), архієпископ Городницький Олександр , архієпископ Гурий (Кузьменко) та єпископ Хотинський Веніамін.

Владикам співслужили священики єпархії, районні благочинні, намісники монастирів та духовенство інших єпархій.

За Богослужінням віряни на чолі зі своїми пастирями молилися за мир в Україні.

Богослужіння супроводжували своїм співом сестри обителі та вихованці Регентського училища, яке вже 25 років діє при святій обителі.

На запричасному зі словом проповіді звернувся секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров.

На завершення святкування було звершено велелюдний Хресний хід кругом обителі. Митрополит Варфоломій привітав архієреїв, духовенство та всіх присутніх зі 100 – річчям відновлення Патріаршества, 25- річчям Регентського училища та монастирським престольним святом. Подякував Владикам за спільну молитву, матушці ігумені Михаїлі (Заяць) за теплий прийом та висловив надію, що ще не одноразово будемо збиратися в обителі у такій кількості для спільної єпархіальної молитви.