Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Молебень на честь Дня Незалежності відбувся у кафедральному соборі


24 серпня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці був відправлений молебень з нагоди головного державного свята України. Богослужіння звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні духовенства м. Вінниці. Під час молебню підносилися молитви за Державу, за її владу і військо, добробут народу та мир в Україні. По завершенню молитви дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського собору виконав духовний гімн України «Боже великий єдиний!»

На молебні були присутні голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Дмитро Олійник, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, депутати обласної і міської ради, керівники силових структур, а також члени офіційних закордонних делегацій і парафіяни собору. Митрополит Симеон та керівники області і міста звернулися до присутніх з вітаннями з нагоди свята.

Також Владика привітав заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка з 50-літнім ювілеєм від Дня народження. Архіпастир подарував ювіляру ікону Божої Матері та квіти.